Profesör Doktor Betül Kaçar

 


Çavuşoğlu Koleji'nden mezun olduktan sonra 2004 yılında Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü'nde yüksek öğrenimini tamamladı. 2003 yılında Marmara Üniversitesi'nde okurken program aracılığıyla Howard Hughes Tıp Koleji'ne (HHMI) başvurdu ve lisans öğrencileri yaz araştırma bursları kazanarak Amerika'da araştırmalarına başladı.

 Üniversiteden mezun olduktan sonra Atlanta'daki Emory Üniversitesi'nde doktora programına başladı. Emory Üniversitesi Kimya Bölümü ve Emory Tıp Fakültesi'nde Parkinson ve Alzheimer'a neden olan proteinleri inceledi. Doktora çalışmaları sırasında evrim ve astrobiyoloji ile ilgilendi; 2010 yılında doktorasını aldı. Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi'ne (NASA) başvurdu ve bu alanlardaki çalışmaları nedeniyle NASA Genç Araştırmacı Ödülü, NASA Astrobiyoloji Enstitüsü Ödülü ve NASA Eksobiyoloji Ödülü'nü aldı. NASA Astrobiyoloji Enstitüsü'nün desteğiyle 2011 yılında kurulan astrobiyoloji eğitim platformu SAGANet'in kurucularındandır.

2014'ten 2017'ye kadar Harvard Üniversitesi Biyoloji ve Evrimsel Biyoloji Bölümü'nde araştırmacı olarak bağımsız bir araştırma ekibine liderlik etti. 2018'den beri Arizona Üniversitesi Astronomi ve Moleküler Biyoloji Bölümü'nde ders veriyor. 2016'dan beri Japon hükümeti tarafından kurulan Earth Life Institute'da (ELSI) öğretim görevlisi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir pozisyonda görev yapmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakkında

Profesör Doktor Feryal Özel

Gen Bilimci Naşide Gözde Durmuş